Supernova - Družbena odgovornost

DRUŽBENA ODGOVORNOST

Vsak nakupovalni center Supernova je del lokalne skupnosti.

Zato si z različnimi trajnostnimi in donatorskimi projekti prizadevamo izboljšati lokalno okolje in družbo.

Spodaj je nekaj projektov, za katere smo ponosni, da jih ustvarjamo ali smo del njih.

Supernova kot partner Plavalne zveze Slovenije

Del naše zavezanosti k pozitivnem vključevanju v skupnost je tudi spodbujanje telesne aktivnosti in športne dejavnosti. Verjamemo v moč športa, ki lahko navdihuje, združuje in spodbuja pozitivne spremembe.

S partnerstvom Supernove in Plavalne zveze Slovenije, ki deluje na področju plavalnega športa in plavanja, daljinskega plavanja, skokov v vodo, sinhronega plavanja ter rekreativnih vodnih aktivnosti, želimo doprinest k promociji in spodbujanju zdravja ter dobrega počutja skozi plavanje.

Skupaj stremimo k ustvarjanju novih valov in širjenju navdiha, ki ga prinaša plavanje.

Postali smo Božiček za en dan

Prazniki so še slajši, ko nekoga iz srca razveseliš. Zato smo se v Supernovi letos odločili, da se pridružimo akciji Božiček za en dan in z Darilnimi karticami Supernova v skupni vrednosti 10.000 € osrečimo tiste, ki kanček praznične čarobnosti najbolj potrebujejo.

Skupaj z Zavodom 364, ki že 12 let zbira donacije radodarnih Božičkov za ljudi v socialni stiski, smo z Darilno kartico Supernova obdarili 36 družin. Za praznično pojedino, darila ali nekaj sproščenih trenutkov, upamo, da smo jim vsaj malce osvetlili praznike. Nekaj darilnih kartic smo podarili tudi ekipi Zavoda 364, tako da lahko dopolni prejeta darila za otroke in starostnike z oblačili, pripomočki za osebno nego, igračami ali sladkarijami, v kolikor je kateri Božiček pozabil nanje.

Največje veselje je bilo videti nasmehe, ki so sijali močneje od vseh lučk na naših smrečicah.

Za otroke z redkimi boleznimi

Vedno je težko, ko ti življenje vrže polena pod noge. Najtežje pa je, ko to prizadene otroke. V pomoč malim borcem, ki se spopadajo z redkimi boleznimi, smo v Supernovi podprli velik dobrodelni koncert Viljem Julijan.

Vseslovenski gala dobrodelni koncert Viljem Julijanje največji dobrodelni dogodek v podporo otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam v Sloveniji. Na njem sodelujejo številna zveneča imena slovenske in tuje glasbene scene, vsa zbrana sredstva pa so namenjena za donacije za male borce.

Kot pokrovitelj koncerta smo podarili Darilne kartice Supernova, ki jih bo Društvo Viljem Julijan podelilo otrokom z redkimi boleznimi ter jim tako vsaj nekoliko olajšalo spopadanje z vsakodnevnimi izzivi.

Napolnili smo šolske torbe

Brezskrben in nasmejan skok v šolske klopi.

V poletnih mesecih smo v Supernova centrih po Sloveniji izvedli srčno dobrodelno akcijo. V sodelovanju z Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo zbirali šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin.

V času, ko vsak cent še toliko bolj šteje in cene šolskih potrebščin naraščajo, smo stopili skupaj in nadobudnim šolarjem pomagali do novih zvezkov, pisal, ravnil, copat in vsega, kar potrebujejo za šolo.

ZPM Ljubljana Moste-Polje z akcijo vsako leto osreči več kot 200 otrok po celi Sloveniji, ki prejmejo paket šolskih potrebščin.

V Supernovi smo donacijam dodali še Darilne kartice Supernova s katerimi bodo v ZPM Ljubljana Moste-Polje poskrbeli za nakup še več pripomočkov.

Dodatna donacija skupine Supernova za prizadete v poplavah

Skupina Supernova je za pomoč Ljubljančankam in Ljubljančanom z območja Sneberij, ki so utrpeli hude posledice nedavnih poplav, namenila dodatno donacijo v višini 75.000 €.

Sredstva bodo porabljena transparentno, namensko in učinkovito, nakazana na ZPM Ljubljana Moste - Polje.

Prva donacija skupine Supernova v višini 100.000 € je bila donirana Rdečemu križu kot takojšnji odziv na tragičen dogodek.

Supernova z donacijo 100.000 € v pomoč prizadetim v poplavah

Slovenija in njeni prebivalci se soočajo s preizkušnjo, kjer je potrebna solidarnost, ki je bila že mnogokrat dokazana. Hkrati izreka zahvalo izjemnim gasilcem, vojakom, predstavnikom civilne zaščite in številnim prostovoljcem za takojšno nesebično pomoč.

Za omilitev posledic uničujočih poplav se je skupina Supernova nemudoma odzvala z donacijo 100.000 evrov Rdečemu križu Slovenije.

Prispevek bo omogočil takojšnjo najnujnejšo pomoč prizadetim gospodinjstvom, da bodo lažje popravili nastalo škodo in si čim hitreje uredili svoje domove.

Napaja nas energija sonca

11 sončnih elektrarn že na strehah Supernove.

Energija je dragocena. To še kako dobro vemo. Projekt Green Energy nam pomaga, da sledimo pravim dejanjem ter korak za korakom soustvarjamo bolj trajno prihodnost. Ker energija napaja naše delovanje na vseh nivojih, smo zavihali rokave in začeli z nameščanjem sončnih panelov na strehe nakupovalnih centrov. V nakupovalnih centrih, kjer so nameščene sončne elektrarne, proizvedemo od 30% do 40 % vse potrebne energije iz obnovljivih virov energije. Prizadevamo pa si, da do leta 2030 še bolj povečamo izkoristek zelene energije.

Sončne elektrarne so nameščene na strehah Supernove Kamnik, Kranj, Nova Gorica, Maribor, Ptuj, Novo mesto, Maribor Tržaška, Koper ter na strehah Supernova Mercator centrov Celje, Novo mesto in Nova Gorica.

Na nove sončne elektrarne pa se pripravljamo še v štirih nakupovalnih centrih Supernova, Supernova Ljubljana Šiška, Supernova Mercator Ajdovščina in Supernova Mercator Postojna.

10.000 € za družine v stistki

Decembra 2022 smo na naši spletni strani postavili virtualno SUPER jelko, kjer ste lahko vsak dan prižigali lučke upanja in z njimi polepšali praznike tudi tistim, ki si bogato obloženo praznično mizo in darila težje privoščijo.

Vsaka prižgana lučka je pomenila 1 €. Z največjim veseljem lahko povemo, da smo SUPER jelko osvetlili vse do vrha in skupaj zbrali kar 10.000 €! Donacijo smo v Supernovi že razdelili na 100 Darilnih kartic Supernova in jih s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije razdelili družinam v stiski po vsej Sloveniji.

Hvala prav vsem, ki ste z lepo gesto sodelovali v dobrodelni akciji Supernove. Odziv je bil res fenomenalen. Upamo, da bodo tudi nadaljnje dobrodelne in humanitarne akcije, ki jih bomo pripravili v Supernovi, prav tako čudovito uspešne.