Medijsko središče
Varno na pot s Supernovo
14. september 2018
V petek, 14. septembra 2018 so prvi obiskovalci Nakupovalnega centra Supernova s strahom opazovali dogajanje pred glavnim vhodom, kjer so svoja vozila parkirali predstavniki PGD Ljubljana – Rudnik, reševalne ekipe Paramedic, ob njih pa še predstavniki Policijske postaje Vič. A razloga za paniko ali preplah ni bilo, saj so se vsi omenjeni odzvali povabilu k sodelovanju na dogodku Varno na poti, ki ga ljubljanska Supernova tradicionalno organizira ob začetku šolskega leta. 

Otroci in odrasli udeleženci so spoznali gasilsko vozilo in opremo, izvedeli veliko o gašenju požarov in oblačilih gasilcev, bili deležni hitrega tečaja prve pomoči in do zadnje podrobnosti spoznali tudi reševalno vozilo. Policisti so predstavili različna vozila, s katerimi skrbijo za red in varnost na naših cestah, s seboj pa so pripeljali tudi dva psa – prvi je bil izšolan za odkrivanje prepovedanih drog, drug pa za odkrivanje eksploziva. 

Avla Supernove je ponujala pravcati prometni poligon, kjer so otroci s pomočjo animatorjev Zavoda Varna pot skozi cel dan spoznavali praktično uporabo prometnih pravil in pomembnost upoštevanj le-teh, na drugih informativno-izobraževalnih točkah pa so izvedeli še veliko drugih koristnih stvari, ki jih morajo poznati pri vsakodnevnih poteh. V popoldanskih urah se je zbranim radovednežem priključil še Kuža pazi, simpatična maskota, ki je med otroke delila urnike, kresničke in druge manjše nagrade. 

Nakupovalni center Supernova Ljubljana Rudnik je z izvedbo tradicionalnega dogodka Varno na poti, ki je namenjen ozaveščanju najmlajših udeležencev v prometu in njihovih staršev; še enkrat več potrdil, kako pomembna sta vpetost in sodelovanje z okoljem, v katerem se nahajajo in da lahko v prihodnje pričakujemo še več podobnih projektov in dogodkov. 
Fotogalerija dogodka
Aktualno v Supernovi
Na vrh